Het ontstaan van restaurant Dell’ Etna

Het idee kwam van de 2 broers Giuseppe en Angelo Rigaglia, de broers woonden van de jaren ’70 t/m 95 in Nijmegen en exploiteerde daar diverse succesvolle Italiaanse restaurant in de gemeente Nijmegen.

Na 25 jaar in Nederland begon bij de broers de heimwee naar hun thuisland La bella Sicilië toch parten te spelen en besloten ze om terug te keren naar hun geboorteland Sicilië.

Daar hebben ze hun passie en liefde voor het restaurant leven voort gezet en een nieuw bloeiend en succesvol imperium opgezet.

De liefde voor Nederland die ze in de 25 jaar hadden opgebouwd leefde voort in hun harten en ook in die van hun kinderen waarvan er enkele in Nederland woonachtig waren.

In de zomer van 2016 zijn de broers naar Nederland gegaan om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan om de zomerfeesten en de vierdaagse eindelijk een keer als toerist te kunnen meemaken, aangezien dat niet mogelijk was toen zij horeca-exploitanten waren.

Want de vierdaagse hadden zij in hun hart gesloten de gezelligheid de wandelaars en al de verschillende nationaliteiten bij elkaar in goede harmonie in een woord geweldig.

In Nederland aangekomen konden zij het prachtig vierdaagse feest eindelijk meemaken en nu van de andere kant ze vonden het geweldig, maar door dit alles weer te zien, gingen hun gedachten even terug in de tijd dat zij hier hun restaurants hadden en begreep ook het gevoel van heimwee en zeiden ze voor de grap, “zullen we nog een keer een echt Italiaans familie restaurant opzetten”?

Maar de grap werd beantwoord met een opeens beschikbaar lokaal aan de Rijnkade 62 in Arnhem, ze gingen kijken en waren op slag verliefd op de locatie van het pand en de Rijnkade… Prachtig!

Toen borrelde het Hollandse bloed en hun grote passie de horeca om de grap werkelijkheid te laten worden.

Aangezien de zonen zich in de afgelopen jaren in het familiare beroep behoorlijk ontwikkeld hadden, Vincenzo Rigaglia de zoon van Giuseppe Rigaglia had intussen zijn sporen gelegd tot zeer getalenteerd en galante gastheer, en Samuele Rigaglia de zoon van Angelo als zeer getalenteerd chef-kok met culinaire hoogstandjes zowel qua smaak als presentatie, de perfectie combinatie, formule dus voor een echt authentiek familie bedrijf.

Na 4 maanden hard werken bloed zweet en tranen, met uitsluitend materialen uit hun thuis land Sicilie hebben zij het pand om getoverd tot klein Italie en konden zij trots, gepassioneerd en voldaan op 18 februari jl. met passie hun deuren openen van hun familie Restaurant Dell Etna aan de Rijnkade 62 in Arnhem.

Zij zijn er van overtuigd dat zij als familie de perfectie combinatie in huis hebben om u een onvergetelijke avond in Italië aan te bieden aan de rijn, dat gevoel bevangt u al gelijk bij binnen komst, hun grootste trots een authentieke originele hand gebouwde Italiaanse stenen pizza oven voor de enige echte pizza op hout gestookt.

Dit is het verhaal over het ontstaan van restaurant Dell’ Etna.

Om van hun welverdiende pensioen te kunnen genieten in Sicilië, besloten de broers het restaurant over te dragen aan goede vrienden die veel passie en ambitie hebben voor Italiaanse gerechten.

Op het moment dat u een blik werp in onze menukaart wordt u verrast met allemaal culinaire hoogstandjes alles bereid met verse ingrediënten van eigengemaakte pasta tot vers brood.

Ook voor de wijnliefhebber hebben wij een uitgebreid assortiment in huis, van kwaliteitswijnen tot eigen huiswijn.

We hopen u dat u nieuwsgierig bent geworden en dat u zich een avondje in Italië aan de rijn in restaurant Dell’ Etna culinair wilt laten verwennen.

Tot snel ( a presto)

Ristorante Dell’ Etna

Rijnkade 62

026-3796477