Het ontstaan van restaurant Dell’ Etna

Het idee kwam van de 2 broers Giuseppe en Angelo Rigaglia, de broers woonden van de jaren ’70 t/m 95 in nijmegen en exploiteerde daar diverse succes volle Italiaanse restaurant in de gemeente Nijmegen.

Na 25 jaar in Nederland begon bij de broers de heimwee naar hun thuisland La bBlla Sicilië toch parten te spelen en besloten ze om terug te keren naar hun geboorteland Sicilië.

Daar hebben ze hun passie en liefde voor het restaurant leven voort gezet en een nieuw bloeiend en succesvol imperium opgezet.

De liefde voor Nederland die ze in de 25 jaar hadden opgebouwd leefde voort in hun harten en ook in die van hun kinderen waarvan er enkele in Nederland woonachtig waren.

In de zomer van 2016 zijn mijn broer Angelo en ik naar Nederland gegaan om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan om de zomerfeesten en de vierdaagse eindelijk een keer als toerist te kunnen meemaken, aangezien dat niet mogelijk was toen wij horeca-exploitanten waren.

Want de vierdaagse hadden wij in ons hart gesloten de gezelligheid de wandelaars en al de verschillende nationaliteiten bij elkaar in goede harmonie in een woord geweldig.

In Nederland aan gekomen konden wij het prachtig vierdaagse feest eindelijk meemaken en nu van de andere kant we vonden het geweldig, maar door dit alles weer te zien, gingen onze gedachten even terug in de tijd dat wij hier onze restaurants hadden  en begreep  ons ook het gevoel van heimwee en zeiden we voor de grap, zullen we nog een keer een echt Italiaans familie restaurant opzetten?

Maar de grap werd beantwoord met een opeens beschikbaar lokaal aan de rijnkade 62 in Arnhem, we gingen kijken op de locatie en waren op slag verliefd op de locatie van het pand en de rijnkade prachtig!

Toen borrelde het Hollandse bloed en onze grote passie de horeca om de grap werkelijkheid te laten worden.

Aangezien onze zonen zich in de afgelopen jaren in het familiare beroep behoorlijk ontwikkeld hadden, Vincenzo Rigaglia de zoon van Giuseppe Rigaglia had intussen zijn sporen gelegd tot zeer getalenteerd en galante gastheer, en Samuele Rigaglia de zoon van Angelo als zeer getalenteerd chef-kok met culinaire hoogstandjes zowel qua smaak als presentatie, de perfectie combinatie, formule  dus voor een echt authentiek familie bedrijf.

Na 4 maanden hard werken bloed zweet en tranen, met uitsluitend materialen uit ons thuis land Sicilie hebben wij het pand om getoverd tot klein Italie en konden wij trots, gepassioneerd en voldaan op 18 februari jl. met passie onze deuren openen van ons familie restaurant Dell Etna aan de rijnkade 62 in Arnhem.

Wij zijn er van overtuigd dat wij als familie de perfectie combinatie in huis hebben om u een onvergetelijke avond in Italië aan te bieden aan de rijn, dat gevoel bevangt u al gelijk bij binnen komst, het ontvangst door de gastheren, gelijk ziet u onze grootste trots onze authentieke originele hand gebouwde Italiaanse stenen pizza oven voor de enige echte pizza op hout gestookt

Op het moment dat u een blik werp in onze menukaart wordt u verrast met allemaal culinaire hoogstandjes alles bereid met verse ingrediënten van eigengemaakte pasta tot vers brood.

Ook voor de wijnliefhebber hebben wij een uitgebreid assortiment in huis van kwaliteitswijnen tot eigengemaakte huiswijn.

Dit is het verhaal over het ontstaan van restaurant Dell’ Etna.

Naar ons een familiebedrijf uniek in zijn combi, soort en formatie we hopen u dat u nieuwsgierig bent geworden en dat u zich een avondje in Italië aan de rijn in restaurant Dell’ Etna culinair wilt laten verwennen.

Tot snel ( a presto)

Ristorante Dell’ Etna

Rijnkade 62

026-3796477